Zirtirtu Nupui

Abikin Sir OPA subjecr nghat phei chu ka tang zual. Zirtirtu te hian kan tan a ṭhatna lo tur chu min hrilh ngai lo. A pa hi zirtirtu a nih avangin a bula seilian turin a duh a, a pi leh puten an duh bawk si a, nau pan tet atangin sikul chawlh leh luh leh dawn hian khaw kar kawng hi kan zak zak reng a ni. Planning Commission rawtna phek 173-a chhah chu a tlangpuia pawm a ni a BCM kalphung eng emaw chen a tidanglam dawn a ni. ’ tia an sawi țhin hi ka hria a. A nupui Chhuanthangpuii a ni. Kan khaw AO nupui ai mah khan a tha in ka hria. Lawmkima niin zirtirtu pahnih - Pu R. Chung zawng zawng thlentu leh min zirtirtu chu Thlarau Thianghlim a ni tih hre tlatin Pathian Thu- Ropui leh Hlu hmaah hian i kun theuh ang u. Tin, ka unau te zawng zawngin nupui/pasal an nei vek tawh a keimah chiah anei lo awmchhun ka ni ta. Ratu ah-I Kum sawm vel a liam ta, Shillong khaw vawt vur mai hmun ah lehkhazir lai ania, chawlh laiin Aizawl ah ka awm lai ania. Kum 1943 khân ram lâk awptu Japan sipaite chuan America leh Europe rama mi za tel mai chu hmêlma hnamte tiin China rama Shantung Province-a dahkhâwmnaah chuan an dah a. A nupui Susani hi mi fel tak leh mahni inchengvawng tak a ni a, Spurgeon-a rawngbawlna kawngah pawh a tangkaiin kawng engkimah a pasal a pui a. Nupui/pasal nei zawng zawng -4397 kan ram dinhmun tur hi tun ai hian ngaihtuah 1) Biak In-a innei zat -1881 (42. Science chhep felfai tawh a, ziah sual tam lutuk, phek tin khawvêla chêng zirtirtu, zirlai, research scholar, thawthâng \ial mawitute pawh a lo kiam ta duak, scientist leh daktawrte tâna ngaimawh tûr thil hi \awngkam bung leh bulukte pawh a ziaawm ta. Khawmpuia pakhatna niha kawr thar neihbawk te kha, a lo va nuamin a va lunglenthlak si em! Sikul lamah ve thung: Sikulah nise, NLUP leh MIP sem dawn vang pawh ni chuang lo khan kan thleng hma thei a sin. Plato’s view on education : Plato hian inpumkhatna (unity) a ngaipawimawh hle a. 5:32 Hei hi thu ril thuk tak a ni; Krista leh a kohhran thu kei chuan a sawina niin ka hria. Ni 3 January 1901 chuan Parhama leh a nupui kum 21 mi chuan Thlarau Thianghlim Tawnghriatloha tawng theihna tel ngei mai chu an lo chang ve ta a, chumai ni lovin zirlai zawng zawng zingah a kangkai a chubakah Kohhran hrang hrang rawngbawltu mi 12 lai pawh chuan Pentecostal Harhna tluantling chu an lo chang ve leh ta, Bethel Bible College chu. 1,807 likes. Chhawrthlapui a en loh chang te, ni chhuak a rum em em chang te, ruah a sur churh churh lai te, thli nasa tak a tleh lai te pawhin a nupui leh fanau tana ei tur a thawh chhuah theih chhung chuan a lungawi tawk a. 3, a din a ni tih a ni. Sipai ah a tang tawh a, zirtirtu ani tawh bawk a. Hnamdang nupui/pasal neilo tura zirlaite zirtirna leh intiamkamna Ni ah hian MZP hruaitute chuan School hrang hrang an tlawh kual a. Fanu fel tak a neih vang in hrehawm taka a tan na atang chuan a zalen ta. Sunday ah pawh Sunday Sikul zirtirtu a nih ve avangin 'Miss' tiin an ko bawk. Chumi piah lam zin tur chuan kan hriatna mit, beng leh hnâr zauh leh tihchak a ngai. Rokhuma hian 1934 – 47 chhung khan hmun hrang hrangah zirtir hna a thawk a, 1946 – 1953 chhungin sub-Inspector of School hna a thawk bawk. Hringnun hi ka phak tawk in ka han dawn ve thin a, mihring mipa leh hmeichhia inkara ‘hmangaihna’ te, chhungkua u leh nau inhmangaihna te ka dawn vel thin, mite angin hriat nei tam in sawitur nei teh chiam lo mah ila, ka phaktawkte a ka ngaihtuah chian chang chuan ‘kan mihring nun hi alo va mak tak em. Nupui ngah ber - Ziona (2004 thlengin nupui pawm lai 46 a nei). Mi sawi dan chuan hmundangah lehkha zirin a awmbo char char a, alo haw veleh zirtirtu ah hian an awm ho a, George hi a bitum nghal chat a nih ka ring. Kum 1943 khân ram lâk awptu Japan sipaite chuan America leh Europe rama mi za tel mai chu hmêlma hnamte tiin China rama Shantung Province-a dahkhâwmnaah chuan an dah a. Headmaster nupui ber a thih tak avangin a tûkah pawh sikul chawlh kan puang a, naupang zawng zawngin an sikul uniform an ha vek a, Pi Rakhi ruang phûmna tur thlanmual thlengin an intlar thla vek a, zirtirtu ho pawh kan hrilh a hai tlâng a, kan pu ber nupui nat lawkna em em pawh nei lova, zan khat thil thua a han boral ta thut mai chu hrehawm. I vengte chungahhretu derah i insiam tur a ni lo. A nupui, an khenbeh ve m>k hn>nah chuan, “I Lalpa chauh en rawh aw,” tiin a hn>m ani. CENTRAL KTP HRUAITU 2010-2012 Leader : Rev. K Lalremmawia. Man ba a awm tawh loh chuan Fanghmano eia ei a ni thin. A ni hi Aizawl Greenwood Hospital Doctor lar tak Dr. A nupui chu a thi ta mai a. Eng emaw chen a rim hnu chuan inneih an rel thlu ta a. Reply Delete. Chuvang chuan vawiina Kristian nuna kan thiltih hi kan chhuang lo, a chhan chu khawngaihna vang chauha chhandam kan nih kan hria a, keimahnia Thlarau Thianghlim hnathawh chhunzawm zel avang chauha Kristian nun nei thei kan ni. Tlangval to leh nula mi ni lo mah ila ‘ngaihvarung-thawn’ an tih te hi chu hmun hnih khatah ka hung ve a. Presbyterian Hospital, Durtlangah Dt. Colonel Karen Shakespear IHQ kaihhruaina hnuai hlawhtling taka neih a ni. A thih hnu hian MAL Academy Award te, Writer of the century nihna te pek a ni. An kianga zirtirtu erawh chuan Biaki rilru a hmuhpui a, "Sikulah hian milem mawi taka ziak tur a ni lo va, mahni thiam Entawn tlak 13 ang anga ziak mai tur a ni," tiin a !o chhang thuai a. Tin, fapate ka la nei ve a nih chuan fapa fel tak, nupui te laka nu leh pate chhan ngam, kum nga dana puzawn te bathlar rap ve zauh zauh thin ni rawh se. 27 Chu mite thih hnu chuan hmeichhia pawh chu a thi ta a. "Tution pe hram tur chea biak ka rilruk a ni. Zirtirtu hna a thawh lai atangin hla a phuah reng a, kum 1963-a a hla phuah "He touched me" tih chu Elvis Presley-an 1969 ah a albumah a telh ve ta a, heta tang hian khawvelin Bill Gaither a lo hmelhriat tan a, a theihnghilh leh tawh ngai lovang. Min hmangaih leh kan hma hun tur min dawn pui vang […] An Inneihni Chuan A Nupui Vuina Neih Nghal A Ni. PIAN LEH MURNA/HUN HMASA []. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. Nau zai chhuak tu – Dr. Pathian ram zauna atan Kohhran sumpuiah hman ni berin a lang. Pu Lalchhandama Ralte hian, District tina zirtirtu lak chu tihfel nghal vek a ni dawn tih a sawi a, Minister dawhkanah emaw Director dawhkanah emaw final tur a ni lova, appoinment order erawhchu Directorate atangin an tichhuak thung dawn a ni a ti. Form chu awm mah se duh hun hunah kan ha a, kan ha lo leh mai a. A tirah chuan 'The Christian Mission' tia bul tanin kum 1878 ah chuan 'The Salvation Army' tiin thlak a lo ni ta a ni. your username. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. Middle School, Theiriat’ tih a lo ni ta a ni. Tea cup 3 & Tray 7. Nupui/Pasal la nei lo, kum 17-35 inkar. Tahan Presbyterian KOHHRAN Naupang Sunday School a ding ta (1960 - 1976) Tahan Presbyterian Kohhran Naupang sunday school hi 1960 kum Jan. Biaksailovi hi zirtirtu Liandova (a hnua Pastor ni ta) fate zinga a upa ber a ni a, nula hleitling leh inkhaithli zeih zawih, hmeltha tak, nungchang tha bawk si, kohhran leh khawtlangah pawh tihluih ni miah lova inhmang em em a ni a. He a taka thil thleng hi Hmeichhiate tan a thil hriat tur tha tak leh zirtirtu tha tak nia ka rin vangin mipui tam zawkten kan chhiar theih nan ka rawn translate a ni. HMANGAIHNA NI (VALENTINE’S DAY) zonunccb ♦ February 15, 2016 ♦ Leave a comment – Pc. Pathian khawngaihna leh malsawmna kan dawng nasa em em a tun dinhmunah chuan kum 2004 a kan upa berin min boralsan tih loh ah chuan kan chhungkua ah thihna in ro a la rel lova kan vanneih tak zet ani. Km a zau a ni a, district 18-ah \hen a ni a. Zai lamah hian a rawn l^rna berte chu ‘I dam \hin maw ka \hianpa / Don’t let me down’ hla te av^ng hian a ni a. Vairengtea awm tawh zawng zawng an chah khawm a. Mizo Tawng - Ziah Zawm Dan leh Ziah Zawm Loh Dan (USA-a Awmte leh Malaysia-a Awmte Tan) Mizo ṭawng hi lam rik tin awmze nei uluk taka thluk ngai lam rik tin. Chawlhkar thum hnu lamah chuan kan pahnihin kan tawng a, kan thenawmte tan hriat nuam tawk vel a ni tawh !” tiin a sawi a. Kumkhua atan ka hmangaih tak zet a che u. 1,807 likes. Kum 2018 MLA Inthlanpui kan neih zawh takah khan Congress party Official candidate ni-a inthlanna kan hmachhawn chungchangah lawmthu sawina tur tam tak kan nei tih kan in hria a. Zani November 10, 2012 khan NBPGR (Old building) PUSA-a Badminton le Table Tennis inkhel ani a final result chu hing ang hi a nih. Tunlai hian sikul zirtirtu \henkhatin ‘Sanghawngsei’ kan tih \hin kha ‘Sanghawngsang’ tiin naupang an zirtirin an hrilh \hin. Lalpiangthara 9436143955 Asst. Duhthlang thei tûra zalênna tel lo chuan chû thutiam chu kan bel thei lo vang a. Thlahtu bul thui tak sawi lo mai ila, hmanlai chawngthu lal ropui Lersia thlah kalzel CHAWNGTHU VANCHIAU hnam a ni. Ka nutei fapa hi zirtirtu in a awm a, ka pu hnenah hian a awm nghal a ni. Khuallian chuan zirlai graduate thar te a lawmpui thu a sawi a, zirlai lut thar tur te pawh lawmna chibai bukin Govt. Piangthar zawng zawngah chu chu a awm ang. A nupui Sabine-i chuan kum thum chhung lung inah rim takin hna a thawk a, Richard Wurmbrand-a pawh tuma hmuh theih lohna tan inah kum thum chhung khung a ni bawk. Km a zau a ni a, district 18-ah \hen a ni a. Sikul chawlh te, Inrinni ah te, zanah te hian 'miss' a ni tho bawk - a chhanchu tuemaw chuan a ngai thei em em a. Kristian Hla Bu 6. Khang hun lai, kan tlangval zual lai leh kan la ât deuh phelh phawlh lai chanchin ropui lo tak mai kha han ziah ve hrim hrim ka châk a, mi tan ngaihnawm tham lem lo mah se ka han ziak ve mai mai. Tin, Isuan a hnenah, “Heng in nasa tak Lota nupui hre reng rawh u. A hmingpum chu SUAKMICHHINGA a ni a. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. Zirtirtu te chuan rilru zau tak an pu tur a ni dawn lawm ni. Anni kan siam laia i thawhrimzia kha hria la, ri pawp pawp rawh," a ti sap a. 3, a din a ni tih a ni. Zirtirtu hna a thawh lai atangin hla a phuah reng a, kum 1963-a a hla phuah "He touched me" tih chu Elvis Presley-an 1969 ah a albumah a telh ve ta a, heta tang hian khawvelin Bill Gaither a lo hmelhriat tan a, a theihnghilh leh tawh ngai lovang. Hrawva chuan nupui atan Lalluii Chhakchhuak, Pu Tiltea fanu, Melthum nula hmeltha chu a va rim thin a. Naupang taka nupui/pasal inneite hi hemi kawngah hian an hlawhchham ṭhin. Kei pawh chuan nupui leh fa pathum lai ka lo nei hman tawh a. A pu hi Ramlaituiah chuan Mail runner hmasa ber, kohhran Upa hlun leh Pathian tihtu a ni a, mi rethei hmangaih tlatttu an ni bawk. Pu Lalzuia Colney hi Chawngtlai Middle School-ah zirtirtu a ni ṭhin a, Chawngtlai aṭang hian a thu leh hla thiam avangin, a bik takin ‘Khuai lui ral’ essay a ziak an lo chhiar aṭangin khawpui deuha awmah an awt a, ama dil ni miah loin Khawzawl-ah a hmaa a thawhna aia sang High School zirtirtuah an dah leh ta a ni. Plato’s view on education : Plato hian inpumkhatna (unity) a ngaipawimawh hle a. Presbyterian Hospital, Durtlangah Dt. He ta mipa, nupui nei theilo han tih hian a duh thlanna vanga nupui nei duh lo lam nilovin hmeichhe chunga sexual attraction nei lo, heterosexual ho inneihna ang tawmpui ve lo gay/ tuai kan tih ang chi or asexual, midang chunga sexual attraction nei lo chi te hi an ni, an lo ti bawk a ni. Tunlai hian sikul zirtirtu \henkhatin ‘Sanghawngsei’ kan tih \hin kha ‘Sanghawngsang’ tiin naupang an zirtirin an hrilh \hin. Rokimi - te nen zitir hna an thawk tan a ni. Thlifim monthly magazine hi Aizawl atangin thlatin tihchhuah thin a ni a, thalaite leh mitinte hmasawnna leh bengvarna tur thil chi hrang hrang ziah thin a ni. Tichuan a chauh zual tak avangin Dt. ’ tia an sawi țhin hi ka hria a. Holy Bible 5. I vengte nupui i awt tflr a ni lo va, i vengte in emaw, a lo emaw, a bawipaemaw, a bawinu emaw, a bawngpa emaw, a sabengtung emaw, i vengte thil aengamah i awt tur a ni lo, tiin. Nupui tlan kohnaah hian, hmeichhe nu leh pain Tlai emaw, a aia sang emaw an lo phut chuan, chu chu man ba rulh nan hman a ni thin. subject te anni hlawm. Kumkhua atan ka hmangaih tak zet a che u. Ka nupui, ka fate leh ka tute: Nangni hi Pathian hnen ata thilpek hlu tak theuh in ni a, ka nuna chutiang hausakna rawn pu luttute in ni. ••• Nu berin a fate a hau hmuar hmuar lai chu pa berin a va hmu a, zawi sapin, "Nu-i, inthlahrung reng reng suh. Nupui/Pasal la nei lo, kum 17-35 inkar. Tahan Presbyterian KOHHRAN Naupang Sunday School a ding ta (1960 - 1976) Tahan Presbyterian Kohhran Naupang sunday school hi 1960 kum Jan. Amah hi Sunday School zirtirtu tho a ni a, Primary Department ah George te nen hian an awm ho a. “Lo kal vat rawh” tih laia “vat” kan lam rik dan pawh hi film lettuten an hman dik loh avangin naupang zawkte hian a rik chhuah dan tur dik lovin an rik chhuah tir ta fur mai. 300 a piang a, he naute hi Mizoram naupiang (mipa) ah chuan lian ber nia hriat a ni. Piangthar zawng zawngah chu chu a awm ang. Nihna sang leh Hausakna lam en lovin, Kohhran dan thianghlima Nupui Pasal nei an awm chuan kan tihturah ngaiin inkhawm pui thin ila, chawimawi an phu a ni tih hriain kan theih tawk theuhin chawimawina hlan thin ang u. Doncaster ah chuan pasal sual leh rapthlak chuan a nupui chu nasa takin kut a thlak thin a, a nupui chunga a chet dan hi ramsa ai pawh in a nasa zawk. pasalnu hlimhmel mawlh chuan minvan tina tak em, kanu iduh chu ihmuta e, ilohlim zeldawn ania aw tiin ka phunsep a, zoreman minlo call vang chuan ka mittui chu ka hru sawk sawk a, ka aw te chu ka thian te te a, zangkhai thei angber tur chuan kalo chhang a, maruat ka ngaihtuah lutuk che ka rilru a nuamtheilo kalo call leh. Ram p^wn lam thlengin mi hriat a hlawh phah a ni. Evans hi Nurse a ni a, Gospel Hall Congregational Church-ah Naupang Sunday school zirtirtu a ni. Delhi tlanga um tam tak lai hin ‘Delhi Belly’ ti umzie la hre lo ei um nok ka ring tlat chu tie. A nupui a hlimpui em em \hin, fa duhawm tak tak hrin saktu, a hming a lam fo \hinin a boral san meuh chuan a tuarna hle ang tih a rin theih, Chutianga a nupui a sunna hla ah pawh hian - Lei taksa chu boral mahse thlarau taksa a a lenpui tur te chu mitthla nghalin, chu ngei chu hmuh a chak thu hetiang hian a han puang chhuak leh a. Thaibawiin engkim a nupui pawnfen tlang atranga a teh thrin ang hian, mihring pawhin kan chenna khawvel leh kalchar mita kan hmuh, benga kan hriat leh hnâra kan hnim phak aia hla kan zin thei lo. PUANTHUI ZIR TUR LEH ZIRTIRTU TUR DIL THEIH Mizoram Presbyterian Kohhran Hmeichhe enkawlna hnuaia Women Centre, Phunchawnga Puanthui zirtirtu leh Puanthui zir tur (Hmeichhia ve ve) lak a ni dawn a, a duh chuan ngaihven theih a ni e. Kan Tual Upa Thar te Khatla South Kohhran chuan duhsakna kan hlan a, an rawngbawl leh zelna turah theihtawp chhuah a midangte tan a malsawmna ni tur leh Mipui te hma a pen ngam thin turin kan beisei dawn a ni. Kan pû Mahatma Gandhi-a pawh khan kum 13 a nihin a âia kum khata upa nula Kasturba-i chu nupuiah a nei a nih kha. George-a bialnu hi a hming chu Zonuni a ni a, Kohhran Upa tha tak fanu a ni. Zirtirtu hna a thawh lai atangin hla a phuah reng a, kum 1963-a a hla phuah "He touched me" tih chu Elvis Presley-an 1969 ah a albumah a telh ve ta a, heta tang hian khawvelin Bill Gaither a lo hmelhriat tan a, a theihnghilh leh tawh ngai lovang. Plato’s view on education : Plato hian inpumkhatna (unity) a ngaipawimawh hle a. Evans, Darwin-a ten an chhungkaw enkawltu bik atana an hman Nurse, a thih thlenga enkawltu hian chiang takin Darwin-a pianthar thu hi a hria a, a sawichhuak bawk. A pa hi Champhai (Chawnchhim) a Primary Zirtirtu hna thawk a ni a, Cherra Theological School-a Pathian thu zir tura thlan fel diam tawh, kal tura a inbuatsaih laiin kum 1922 May 6 khân thingah a tla a, a hnu ni hnihah a thihphah ta hlauh mai a, Pi Aibuani hian a fate chu a ṭulpui ta a ni. A nupui leh a chhungte fuihna avangin, hawng chhuak lovin, a zirlai chu 1957 kumah zir zovin Second class-ah a passed. Zirtirtu te hian kan tan a ṭhatna lo tur chu min hrilh ngai lo. Ka hna tak chu February 21, Thawhlehni-ah ka zawm tan a ni. A nupui berin a ten miau avangin an ina awm, a chhiahlawhte leh an nula awmpuite thlengin an ten a. Sunday ah pawh Sunday Sikul zirtirtu a nih ve avangin 'Miss' tiin an ko bawk. Lalpiangthara 9436143955 Asst. A tha, fing leh fit ber a lo pian theih nan mimal nupui neih tihbo a, nupui intawm a rawt bawk. Chawlhkar thum hnu lamah chuan kan pahnihin kan tawng a, kan thenawmte tan hriat nuam tawk vel a ni tawh !” tiin a sawi a. Pastor ordained kan neih hmasak ber - Rev. Chhuahkhama, 1913. 28 “Zirtîrtu, Mosian, ‘Tu pawh nupui nei si, fa nei lovin thi sela, a unaupa chuan a nupui chu rochungin a unaupa tân chi a thlahsak tûr a ni,’ tiin min ziaksak a. Tin, ka unau te zawng zawngin nupui/pasal an nei vek tawh a keimah chiah anei lo awmchhun ka ni ta. Ram p^wn lam thlengin mi hriat a hlawh phah a ni. הרב ישראל מאיר לאו שליט"א Kum 1937 khan Piotrkow Trybunalski Poland ramah alo piang a, atet lai hian German tihduhdahna a tuar nasa em em a, eng tin tin maw anu chuan chhawmdawl zelin German Nazi sipaite kuta a thih san hnu chuan a u Naftali-a chuan chhung dang an neih tawh loh avangin Rav hi a chhawmdawl veta a, Geto hmunah Concebtration Camp hrang hrang ahte chuan. NU LEH PA HMANGAIHNA (Competition on parental love) Mihring hian nu pumchhunga awmlai aţangin enkawlna ţha a mamawh a. A nupui leh a chhungte fuihna avangin, hawng chhuak lovin, a zirlai chu 1957 kumah zir zovin Second class-ah a passed. Ka thiannu ber Asangi lah hian Sir OPA hmelthat zia hi a sawi ve chamchi thin. Awmna khua a inang tawh lova chanchin kan inhre zui ta lo hle mai a ni. Mahse rinnain, engkim huamin “Ngai teh, Lalpa bawinu ka ni, i thu ang zelin ka chungah thleng rawh se” , a ti ngam. Tin, kan fanute kan fapa te eng din hmunah nge an din a, engnge an tih. Plato’s view on education : Plato hian inpumkhatna (unity) a ngaipawimawh hle a. "Thawh chhuah ka la nei lo, 12 kan pass chiah a, Nupui neih ka la tum lo hrim hrim" a aw bung zet chu ngaihthlak fo ka duh hauh lo, min hmusit zia lah a awm dan ah lang chiang em. A nemnghet turin vawiin kan inneihna ah pawh mi khati zat kha an rawn pungkhawm a. Amah hi Sunday School zirtirtu tho a ni a, Primary Department ah George te nen hian an awm ho a. Tin, ka unau te zawng zawngin nupui/pasal an nei vek tawh a keimah chiah anei lo awmchhun ka ni ta. (Rethei theuh theuh)KA THIANPA:Ka thianpa hi retheih em vang a mahni duh ang chen pawh zir thei lo niin, anu hian a hmeithaipui ve a, Mizoram hmar tawp lam atangin inhlawhna dap chawp a zirna chhunzawm tumin kan thenawmte inhnuai arawn luah a. Kum 1943 khân ram lâk awptu Japan sipaite chuan America leh Europe rama mi za tel mai chu hmêlma hnamte tiin China rama Shantung Province-a dahkhâwmnaah chuan an dah a. A ni, chutih hunah chuan khawmpui turin, zan riak ngei turin, mahni zawhtawk nen hotu/zirtirtu te chhawmdawl beisei ranin kan in ak chhuak ve a. ani nen hian fa 11 an nei a. Mahse Zirtirtu a nih avangin a sikul naupangte chuan 'Miss' tiin kartluan in sikul chawlh tihloh ah chuan 'Miss' an ti chamchi a. Nupui pawh nei lovin a awm phah ta hial a, ka nute unau erawhin an hmangaih em em a, Aizawla awm turin an thlem thin na a helai hmuna awm hi a duh zawk a ni. Kar liamta khan a nupui leh a fate pathum India atangin an rawn tleng a, tichuan Chawlhni kalta khan amah Pu Biak Neih Mang leh a thinnu Pi Khawlkhumi te chu professing memberah an rawn inpe a, an fate Lalngurthangi, Lalrohlui leh Chatuan Lalduhawma te chu baptized member-ah lak luh an ni. HS Luaiate nupa lung phun dawn Posted on October 30, 2014 October 30, 2014 by admin November 6, 2014 (Nilaini) khian Mizoram Baptist Kohhran-a Pastor hna leh Administration lam hna Pension thlenga chelh leh kum 104 zet min dampui, Rev. 300 a piang a, he naute hi Mizoram naupiang (mipa) ah chuan lian ber nia hriat a ni. (Zirtirtu fapa chu kum 25 aia upa lo a ni tur a ni, a fanu chu pasal pawmlai neilo a ni tur a ni). Joba 42:10-17 chhiar la. Room No 69 Mizo Sex Story Țha Thlankhawm, Aizawl. A nemnghet turin vawiin kan inneihna ah pawh mi khati zat kha an rawn pungkhawm a. 22%) khap avangin damdawi ( no 4) a hluar kan ti 9. 27 Chu mite thih hnu chuan hmeichhia pawh chu a thi ta a. Kum 1922-a Pastor atana an nemngheh atangin 1954 thlenga thawkin a pension a. Zirtirtu te hian kan tan a ṭhatna lo tur chu min hrilh ngai lo. Nupui Virgin han neih meuh chu a nuam tih hian a hrilhfiah zo kher awm lo e. Nova chungchangah kan hmu a, Pathianin khawvel mihring sual avanga tui let hmanga a hrem dawn khan Nova chu lawng tuk turin a ti a, amah bakah a nupui fanau te sahimna. 1947 ah Nusery school din a ni a,chu ta zirtirtu hlawh atan hman ani leh a. Zakhamna Thlarau Thianghlim, tinungtu leh zirtirtu chu min pe a. PIAN LEH MURNA/HUN HMASA []. Mi tam takin 'Nu' tih hi an rilrua an hrilhfiah danah chuan - Nu chu hmeichhia, a chhula nau paia hringtu, naute enkawl seiliantu, pasal tana nupui, fate tana nu nihna neiin kan hrilhfiah thin a, a dik lohna chu a awm hauh lo. Holy Bible 5. K Lalremmawia. Nupui ngah ber - Ziona (2004 thlengin nupui pawm lai 46 a nei). He a taka thil thleng hi Hmeichhiate tan a thil hriat tur tha tak leh zirtirtu tha tak nia ka rin vangin mipui tam zawkten kan chhiar theih nan ka rawn translate a ni. “LAL KA THLANG” LALTHANKIMA, Engkim zawng aia Isua thlangtu Mizo pa ropui tak pakhat, zirna tha dawng siloa sap tawng thiam ber pawl, CKTP OB hmasa berte zinga mi, Kohhran Upa leh Pathian thu sawi thiam Lalthankima kha, Hmangaihnain a ti buai ve em em thin a. Tichuan a chauh zual tak avangin Dt. Chawimawi a phu anga chawimawi anih chuan Thalaite zingah Kohhran dan thianghlima Nupui/ Pasal neih chakna a lian lehzual ngei ang. Mizoram Synod Mission Board hnuaia Mission Field 12-na a lo ni ta a ni. Form chu awm mah se duh hun hunah kan ha a, kan ha lo leh mai a. Zirtirtu tan chuan a luhaithlak duh dawn hian ka hre thin. An inkhawm tanna pawh Tahan D group a awm Pu Vawmhranga- Pi Khuangbualveli , kohhran dintute zinga mite inah a ni. your password. Kum 1924-ah makpa hnam hrual chat zawmin, a nupui nau Ngurliani nen inneiin. Can hold no more then leaked into this. A pension hnu-in Aizawl Theological College-ah rawih a ni. הרב שלמה אבינר שליט"א Rav Aviner-a tiin kan hre thin awm e, a hming dik tak hi Harav Shlomo Khaim Hakohen Aviner ani a, a pian tirh a a hming chu Aviner Langnauer ani a, kum 1943 khan Lyon khua France ah a lo piang a, amah hi Beit El Shkhuhnat 'א khaw Rav ani a, tin Yeshivat 'Ateret Yerushalaim' Rosh Yeshiva ani bawk a, Zionism Rabite zinga lar tak leh langsar tak ani bawk ani. Lalruatpuia. Tlangval to leh nula mi ni lo mah ila ‘ngaihvarung-thawn’ an tih te hi chu hmun hnih khatah ka hung ve a. Mahse, chung zawng aia ka rilru luahtu chu, ‘Nurse leh zirtirtu hna hi hmangaihna nena thawh chi a ni!’ tih hi a ni a. CENTRAL KTP HRUAITU 2010-2012 Leader : Rev. Nupui a la nei bik lova, len harh puia te min sawmin nula pawh min rim pui fova. Kan pû Mahatma Gandhi-a pawh khan kum 13 a nihin a âia kum khata upa nula Kasturba-i chu nupuiah a nei a nih kha. Min hmangaih leh kan hma hun tur min dawn pui vang […] An Inneihni Chuan A Nupui Vuina Neih Nghal A Ni. A Nupui Zawri hi, rei tak a zawn hnu a hmuh a ni a, a duh hle, fapa duhawm tak a nei thar a, a mu duh hle bawk. Aizawl khawpui chhung school thahnem taka hun hman a ni a, he hun hi zirlaite leh zirtirtu ten an hlut hle a ni. Khang hun lai, kan tlangval zual lai leh kan la ât deuh phelh phawlh lai chanchin ropui lo tak mai kha han ziah ve hrim hrim ka châk a, mi tan ngaihnawm tham lem lo mah se ka han ziak ve mai mai. tichuan hemi page hi duhlo a nih chuan. Mizo Tawng - Ziah Zawm Dan leh Ziah Zawm Loh Dan (USA-a Awmte leh Malaysia-a Awmte Tan) Mizo ṭawng hi lam rik tin awmze nei uluk taka thluk ngai lam rik tin. A hma khan ka duh chuan ka tilui thei reng. Zai lamah hian a rawn l^rna berte chu ‘I dam \hin maw ka \hianpa / Don’t let me down’ hla te av^ng hian a ni a. Tichuan le! Kum 1997 khan Vairengte khua chuan 'Khaw Centenary' an lawm dawn a. Lal ngai lo lal a nâ, an lal a kha, tih ang deuhin hausa ngai lo han hausa ve dawn thut chu a che khaw lo tan ta mai a. 300 a piang a, he naute hi Mizoram naupiang (mipa) ah chuan lian ber nia hriat a ni. Kei chuan nupa inṭhen ṭhat lohzia te, nupui fanaute chu mipa kuta awm an nihziate ka hrilh a, nupui fanaute awmdan siam ṭhat hi ṭhenawmte mawh ni lovin, pa ber mawh a nihziate ka thiam ang angin ka hrilh a, a nupui phunchiar reh dan tur ni-a ka hriatte chu ka hrilh ve bawk a. Bring up #jokes #creative #arts in social media as a #Mizo, working in #Vodafone. Nupui ngah ber – Ziona (2004 thlengin nupui pawm lai 46 a nei). Messenger International-a kan thawhpui te, team member te leh board member zawng zawngte, Lisa-i nen kan hna thawha min lo puihbawm thin avangin kan lawm tak zet e. A pa hi Champhai (Chawnchhim) a Primary Zirtirtu hna thawk a ni a, Cherra Theological School-a Pathian thu zir tura thlan fel diam tawh, kal tura a inbuatsaih laiin kum 1922 May 6 khân thingah a tla a, a hnu ni hnihah a thihphah ta hlauh mai a, Pi Aibuani hian a fate chu a ṭulpui ta a ni. 20 Tûnah unau pasarih an awm a, a upa berin nupui a nei a, chi thlah lovin a thi a. 1994-ah chawlhna hmun duhawm zawkah min lo chawlh san ta a. Kan hriat theuh angin Chhandamna Sipai Pawl chu kum 1865 ah London chhak kil ah Methodist Pastor ni thin William Booth leh a nupui Catherine Booth te chuan an tan a. Lehkha ziak lama kut hlei ve tak a ni a, Digital Fortress te, Angles and Demons te, Deception Point tih bute pawh lo ziak tawh bawk. Lehkha ziak lama kut hlei ve tak a ni a, Digital Fortress te, Angles and Demons te, Deception Point tih bute pawh lo ziak tawh bawk. Pathian Thu-Bible kan hnena a awm hi khawngaihna a ni a, Pathian Thu min hrilhtu Kohhran zinga min awmtir hi khawngaihna ni bawk a. “Zirtirtu, en teh, a lung leh a inte hi a ropui the a nia!” a ti a. (ii) Zirtirtuin a chenpui a nu leh pate. Nupui ngah ber – Ziona (2004 thlengin nupui pawm lai 46 a nei). Final bouts phei chu aman a referee vek a ni. Ka thiannu ber Asangi lah hian Sir OPA hmelthat zia hi a sawi ve chamchi thin. Mahse he hun atan hian kan khek kha a ni a. Ni 3 January 1901 chuan Parhama leh a nupui kum 21 mi chuan Thlarau Thianghlim Tawnghriatloha tawng theihna tel ngei mai chu an lo chang ve ta a, chumai ni lovin zirlai zawng zawng zingah a kangkai a chubakah Kohhran hrang hrang rawngbawltu mi 12 lai pawh chuan Pentecostal Harhna tluantling chu an lo chang ve leh ta, Bethel Bible College chu. School zirlai bu bel tur chuan hun rei tak khawhralin kan chhiar thin a, Mahse hringnun zirlai erawh kan chhehvela mipuite atang kan zir theiin kan hre thei a ni. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. Hringnun hi ka phak tawk in ka han dawn ve thin a, mihring mipa leh hmeichhia inkara ‘hmangaihna’ te, chhungkua u leh nau inhmangaihna te ka dawn vel thin, mite angin hriat nei tam in sawitur nei teh chiam lo mah ila, ka phaktawkte a ka ngaihtuah chian chang chuan ‘kan mihring nun hi alo va mak tak em. Hetia BA a pass hnu hian Tv. Khumi vairengte rawn thlen hma si khuan ka motor kha a chhe ta tlat mai a, tunlai angin lirthei vak vel la tam hek lo, ram palailenga riah kha a ngai ta a. …Charles Darwin Pianthar Thu Hi A Chiang Chiah Maw?… Darwin-a pianthar thu hi chiang taka hretu an awm nual a. Zai lamah hian a rawn l^rna berte chu ‘I dam \hin maw ka \hianpa / Don’t let me down’ hla te av^ng hian a ni a. A nupui leh a chhungte fuihna avangin, hawng chhuak lovin, a zirlai chu 1957 kumah zir zovin Second class-ah a passed. Sipai ah a tang tawh a, zirtirtu ani tawh bawk a. 5:33 Engpawh ni se, tupawhin mahni a inhmangaih angin mahni nupui hmangaih theuh sela, nupui pawhin a pasal hlau thiam rawh se. Thlifim monthly magazine hi Aizawl atangin thlatin tihchhuah thin a ni a, thalaite leh mitinte hmasawnna leh bengvarna tur thil chi hrang hrang ziah thin a ni. Ni 3 January 1901 chuan Parhama leh a nupui kum 21 mi chuan Thlarau Thianghlim Tawnghriatloha tawng theihna tel ngei mai chu an lo chang ve ta a, chumai ni lovin zirlai zawng zawng zingah a kangkai a chubakah Kohhran hrang hrang rawngbawltu mi 12 lai pawh chuan Pentecostal Harhna tluantling chu an lo chang ve leh ta, Bethel Bible College chu. Hetia BA a pass hnu hian Tv. ani nen hian fa 11 an nei a. Lungawi zan loh tuma tlan tauhna vel lekah ka hmang thin nghe nghe a. 1 Tûn kuartar zìrlai kàihhruaina ziaktûte: 1. Arunachal Pradesh hi 83,743 Sq. Nupui/pasal nei zawng zawng -4397 kan ram dinhmun tur hi tun ai hian ngaihtuah 1) Biak In-a innei zat -1881 (42. A hmingpum chu SUAKMICHHINGA a ni a. Ram p^wn lam thlengin mi hriat a hlawh phah a ni. Thawnthu tawi pakhat ka la hriat reng chu, vawi khat chu chhungkhat pa ber hi hah leh chau tak maiin a hnathawhna hmun a tangin a rawn haw a, chutah a fapa kum 8 mi nen chuan zanriah ei turin an han inbuatsaih a, nu berin chawkang a lo hlui tlat mai a, a thinrim hle nain a in ngaihtuah chiang a a nupui hnenah chuan, “Nu-i zanriah min buatsaih. Nupui ngah ber - Ziona (2004 thlengin nupui pawm lai 46 a nei). 25th May, 2009 ( Thawhtanni ) khan Grace Hospital-a admit a ni a, Doctor-te leh nurse-ten theih tawp an chhuah a, thisen pawh Unit-2 an pe a, a ziaawm viau laiin Dt. Pathian ram zauna atan Kohhran sumpuiah hman ni berin a lang. 2) MISSIONARY NUPUI/PASALTE MISSIONARY A PAWM CHUNGCHANG: BCM hnuaia Missionary thawkte nupui/pasal sorkar hnathawk lote missionary-a pawm chungchang thu pawm a ni a, hlawh hranpa pe lovin TA/DA pek ve nise tih a ni. Nupui Virgin han neih meuh chu a nuam tih hian a hrilhfiah zo kher awm lo e. 30/- man a ni a, thlatin chawlhkar hnihnaah News Avenue, Treasury Square, Aizawl, Mizoram atangin tihchhuah thin a ni a, Publisher and Editor chu. your password. mizoramsynod. Kan Tual Upa Thar te Khatla South Kohhran chuan duhsakna kan hlan a, an rawngbawl leh zelna turah theihtawp chhuah a midangte tan a malsawmna ni tur leh Mipui te hma a pen ngam thin turin kan beisei dawn a ni. Josefa nupui hual a nih tawh vangin mi dang lak a fa a pai chuan uire, lung a den hlum tur a ni tih Mari hian duhthlanna a siam lai hian a hre chiang hle awm e. Chumi bakah chuan,Sehrui sahchah man te, charsut phawi man te, hmingchhiat man te, inneih nia mipa lamin hmeichhe lam tana a sensote hi Fanghmano ei a ni vek. 5:31 Chu mi avang chuan mipain a nu leh pa kalsanin a nupui a vuan ang a, tin, an pahnih chuan tisa pumkhat an lo ni tawh ang. Diltu chuan Class X chin chunglam marksheet an thil tel tur a ni a. HS Luaiate nupa lung phun dawn Posted on October 30, 2014 October 30, 2014 by admin November 6, 2014 (Nilaini) khian Mizoram Baptist Kohhran-a Pastor hna leh Administration lam hna Pension thlenga chelh leh kum 104 zet min dampui, Rev. Lungawi zan loh tuma tlan tauhna vel lekah ka hmang thin nghe nghe a. Bring up #jokes #creative #arts in social media as a #Mizo, working in #Vodafone. PUANTHUI ZIR TUR LEH ZIRTIRTU TUR DIL THEIH Mizoram Presbyterian Kohhran Hmeichhe enkawlna hnuaia Women Centre, Phunchawnga Puanthui zirtirtu leh Puanthui zir tur (Hmeichhia ve ve) lak a ni dawn a, a duh chuan ngaihven theih a ni e. He a damlo a kan tum hian a thianpa chuan a hla thu ziak te chu en kualin tha a ti hlawm hle ni tur a ni, heng a poem zingah hian Lal Isua kan thian tha berin tih pawh a tel nghe nghe. He tih laia an superintendent chu Pu Lalngura a ni. Zakhamna Thlarau Thianghlim, tinungtu leh zirtirtu chu min pe a. Holy Bible 5. Tun thleng hian he School hi a la awm a a hmingah 'HILL VIEW' an ti ta a ni. A tirah chuan 'The Christian Mission' tia bul tanin kum 1878 ah chuan 'The Salvation Army' tiin thlak a lo ni ta a ni. MNF lo chhuah tan lai khan a thusa pawl tak a ni a Lungin ah te pawh a tang nghe. Vocational stream te tan dil theih a ni lo. Bakah nupui neih ka la tum reng reng lo, ka thusawi hi hriat thiam tum zawk rawh" engtin nge ka hriatthiam theih teh lul ang, min hrethiam tur in ka duh zawk hle si a. 2) MISSIONARY NUPUI/PASALTE MISSIONARY A PAWM CHUNGCHANG: BCM hnuaia Missionary thawkte nupui/pasal sorkar hnathawk lote missionary-a pawm chungchang thu pawm a ni a, hlawh hranpa pe lovin TA/DA pek ve nise tih a ni. Mouth piece 3 aia tlêm lo Ziaktu Ellis H. Kan pû Mahatma Gandhi-a pawh khan kum 13 a nihin a âia kum khata upa nula Kasturba-i chu nupuiah a nei a nih kha. Mi sawi dan chuan hmundangah lehkha zirin a awmbo char char a, alo haw veleh zirtirtu ah hian an awm ho a, George hi a bitum nghal chat a nih ka ring. Nupui fanau chawm thei pawh ni si lovin nupui kan nei ve ngam mai thin hi kan ngaihtuah tawi vang a nih mai piah lamah kan chhungkaw kalphung hian a zir loh ve deuh vang a ni tel ang. A hmanna : A tirah chuan eng atana hman nge tih hriat chian a ni lo a. “I tleirâwl lai nupuiah chuan hlim rawh,” tiin Pathian chuan pasalte hnênah thurâwn a pe a; chu chu a nupui lakah a rinawm tûr tihna a ni. Pathian ram zauna atan Kohhran sumpuiah hman ni berin a lang. Vairengtea awm tawh zawng zawng an chah khawm a. Mizoram Synod Mission Board hnuaia Mission Field 12-na a lo ni ta a ni. Josefa nupui hual a nih tawh vangin mi dang lak a fa a pai chuan uire, lung a den hlum tur a ni tih Mari hian duhthlanna a siam lai hian a hre chiang hle awm e. Joba 42:10-17 chhiar la. A pa hi Champhai (Chawnchhim) a Primary Zirtirtu hna thawk a ni a, Cherra Theological School-a Pathian thu zir tura thlan fel diam tawh, kal tura a inbuatsaih laiin kum 1922 May 6 khân thingah a tla a, a hnu ni hnihah a thihphah ta hlauh mai a, Pi Aibuani hian a fate chu a ṭulpui ta a ni. Sipai ah a tang tawh a, zirtirtu ani tawh bawk a. Zakhamna Thlarau Thianghlim, tinungtu leh zirtirtu chu min pe a. A place where my feelings, point of views, whatever was kept in it. Biaksailovi hi zirtirtu Liandova (a hnua Pastor ni ta) fate zinga a upa ber a ni a, nula hleitling leh inkhaithli zeih zawih, hmeltha tak, nungchang tha bawk si, kohhran leh khawtlangah pawh tihluih ni miah lova inhmang em em a ni a. Anni kan siam laia i thawhrimzia kha hria la, ri pawp pawp rawh," a ti sap a. Pathian Thu-Bible kan hnena a awm hi khawngaihna a ni a, Pathian Thu min hrilhtu Kohhran zinga min awmtir hi khawngaihna ni bawk a. Chhuahkhama, 1913. A thih hnu hian MAL Academy Award te, Writer of the century nihna te pek a ni. A ziaktu English zirtirtu hna thawk thin niin England-a nupui fanau neia khawsa mek ani. Tea cup 3 & Tray 7. Ni 3 January 1901 chuan Parhama leh a nupui kum 21 mi chuan Thlarau Thianghlim Tawnghriatloha tawng theihna tel ngei mai chu an lo chang ve ta a, chumai ni lovin zirlai zawng zawng zingah a kangkai a chubakah Kohhran hrang hrang rawngbawltu mi 12 lai pawh chuan Pentecostal Harhna tluantling chu an lo chang ve leh ta, Bethel Bible College chu. Lalruatpuia. School zirlai bu bel tur chuan hun rei tak khawhralin kan chhiar thin a, Mahse hringnun zirlai erawh kan chhehvela mipuite atang kan zir theiin kan hre thei a ni. Nupui fanau te beidawng mah se pain, " Lungngai ma ta chu u," a tih tlat chuan chhungkua hi a thlanmuang thin a ni. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. ani nen hian fa 11 an nei a. Delhi tlanga um tam tak lai hin ‘Delhi Belly’ ti umzie la hre lo ei um nok ka ring tlat chu tie. (Zirtirtu fapa chu kum 25 aia upa lo a ni tur a ni, a fanu chu pasal pawmlai neilo a ni tur a ni). Ni 16 - 20 February 2010 chhung khan Booth Conference Hall-ah Lt. Pu Lalchhandama Ralte hian, District tina zirtirtu lak chu tihfel nghal vek a ni dawn tih a sawi a, Minister dawhkanah emaw Director dawhkanah emaw final tur a ni lova, appoinment order erawhchu Directorate atangin an tichhuak thung dawn a ni a ti. Science chhep felfai tawh a, ziah sual tam lutuk, phek tin khawvêla chêng zirtirtu, zirlai, research scholar, thawthâng \ial mawitute pawh a lo kiam ta duak, scientist leh daktawrte tâna ngaimawh tûr thil hi \awngkam bung leh bulukte pawh a ziaawm ta. A Nupui Chu Mittui Nen A Kuah Ngawih Ngawih April 28, 2019 freechinland 0. A nupui Darhmingthangi nen 1948 ah an innei a. Chutiang chu Joba bûtâwp dân pawh hi ni vê thovin a lang a. Zirtirtu te chuan rilru zau tak an pu tur a ni dawn lawm ni. A nupui Haurumi a ni a, an fate chu Thankunga, Rualkhuma, Thangliana, Bawii, Lalhmingthangi, Lalremi, Hmingliani, Malsawma leh Lalawii te an ni. "Mizo zinga Adventist hmasa leh sulsutu, Mizo Section tana nasa taka hna lo thawk tawh leh Mizo Adventist-te zingah chuan kan Arsi lian, Pastor L Hmingliana kan chan ta hi kan ui em em a. Fapa fel zârah mo fel hmeltha, mahni in lam chuang kai sek lo, pasal nu leh pa duat thiam, inngaitlawm tak, taima tak, a tawk chauha kohhran bel thiam neih ka inbeisei bawk. 2010: Finance commission 13-na chuan kum 5 kal leh tura Mizoram sum hman turin Rs. A nupui Thangmawii leh A nu Ramthangi te chhung, Hlimen Lawmthu sawina Aizawl South III bial mipuite kan chhungkua-in Christmas leh Kumthar chibai kan buk vek a che u. Buatsaiha nupui a ni ta nghe nghe. Sikul chawlh te, Inrinni ah te, zanah te hian 'miss' a ni tho bawk - a chhanchu tuemaw chuan a ngai thei em em a. 1981 thleng a ei zawm leh a ni. Mahse he hun atan hian kan khek kha a ni a. Inneih ni te an ruat fel hnu chuan an inneihni hma kar khat vel lekah monu pa Pu Tlanchhawna chu a boral ta thut a. ani nen hian fa 11 an nei a. Mahni zirtirtu te ngaihzawn chu ka zak hle mahse ka hriat loh karin Hmangaihna hrui hrual chuan min phuar bet ta si, ka zirlai-ah failed nih ka zah avangin theih tawp min chhuah tir a, ka tan phah hle. Ram p^wn lam thlengin mi hriat a hlawh phah a ni. 300 a piang a, he naute hi Mizoram naupiang (mipa) ah chuan lian ber nia hriat a ni. CENTRAL KTP HRUAITU 2010-2012 Leader : Rev. Tahan Presbyterian KOHHRAN Naupang Sunday School a ding ta (1960 - 1976) Tahan Presbyterian Kohhran Naupang sunday school hi 1960 kum Jan. Presbyterian Hospital, Durtlangah Dt. A zirtirna te chu a rila, a thl awm chhk hn>nah chuan, "I Lalpa chauh en rawh aw," tiin a hn>m ani. Room No 69 Mizo Sex Story Țha Thlankhawm, Aizawl. He tih laia an superintendent chu Pu Lalngura a ni. Nau zai chhuak tu – Dr. Phuahtu: F Vanlalnghaka Satu. Kohhran hruaitu tur a han tar lan hi : Kohhran hotu chu Pathiansum enkawltu a nih avangin sawiselbo ni tur a ni a han ti te te a : An nih tur a han tar lang a: tupawh sawiselbo, nupui pakhat nei, fate Pathian thu ring, nawmsak bawl lutuk kawnga sawisel hlawh lo, dan ang lova awm lo nei an nih tawh phawt chuan, mi lawm dan thiam, tha lam duh. Vocational stream te tan dil theih a ni lo. NU LEH PA HMANGAIHNA (Competition on parental love) Mihring hian nu pumchhunga awmlai aţangin enkawlna ţha a mamawh a. (iii) Zirtirtuin a chenpui a fate. Kei pawh chuan nupui leh fa pathum lai ka lo nei hman tawh a.